אחסון משטחים סטטי בשורות פאלט רקינג Pallet Racking
יש שיטות מגוונות עבור אחסנה כבדה של משטחים – למשל אחסון דרייב אין, פוש בק ופלו ראק, אך נראה שהפופולרית ביותר כיום היא הקונבנציונלית שביניהן, בזכות יתרונותיה הרבים, ובמיוחד יתרון הגישה הישירה לכל משטח ומשטח: אחסנת משטחים מסוג פאלט רקינג Pallet Racking.
פאלט רקינג Pallet Racking הינה מערכת מדפים לאחסנה כבדה ובינונית של משטחים שהינה מהשכיחות במחסנים בישראל, על אף שמול שיטות אחסון משטחים אחרות, כגון דרייב אין ואחסון בגלילה ועגלות (פוש בק/פלו ראק), ניצול שטח המחסן בה מגיעה לבערך חצי או פחות מהאופטימיזציה של מתחרותיה. מדוע היא בכל זאת כה נמכרת ומבוקשת? בזכות יתרונותיה הרבים האחרים, ההופכים אותה לבחירה האידיאלית של לקוחות רבים.
איך נראית מערכת מדפים למחסן זו?
Pallet Racking פאלט רקינג מתבצעת בשיטה של אחסון בשורות, מפלס על מפלס, במדפים המורכבים מקורות אופקיות. המערכת היא מודולרית, כך שניתן להרחיב או להקטין אותה, והיא גם מתאימה לסוגים שונים של מטענים, לא רק עבור משטחים. גם צורת הניטול היא לבחירת הלקוח – במלגזה או ידני, או שילוב של השניים. בין כל שורת מדפים לשנייה ישנו רווח למעבר, בכדי לאפשר הגעה ישירה לכל אחד מהמשטחים המאוחסנים במערכת.
יתרונותיה של שיטת אחסון משטחים בשורות פאלט רקינג Pallet Racking:
- היתרון המשמעותי ביותר הוא, כאמור, גישה ישירה לכל משטח
זו מאפשרת אחסנת מוצרים בעלי תוקף מוגבל, כמו גם מגוון רחב של משטחים מסוגים שונים, כיוון שאין צורך להזיז ולשנע משטחים אחרים בשביל להגיע לאחד המבוקש מביניהם.
- התאמה למגוון צרכים במידות ובמשקל
זוהי מערכת מדפים לאחסנה כבדה ובינונית, כיוון שהלקוח יכול לבחור מבין מבחר גדלים, מידות ויכולות נשיאה (ואף אופציה של תוספת סיפונים לניטול ידני), וכך להתאים אותה לסוג המשטחים או הפריטים שברצונו לאחסן. גם גודל המעברים בין השורות מותאם לאופן הניטול המבוקש (מלגזת צריח, מלגזת היגש וכו').
- זוהי מערכת מדפים מודולריים
במידת הצורך, ניתן להגדיל בקלות את המערכת או להקטין אותה, וכן להתאים אותה לכל שטח מחסן קיים, בקלות ובמהירות, בהרכבה פשוטה וזריזה.
- עלויות נוחות
מערכת מדפים למחסן זו עולה פחות מפתרונות אחסון משטחים רבים אחרים.
חסרונותיה של אחסנת משטחים Pallet Racking פאלט רקינג
במערכות כמו אחסנת דרייב אין, פוש בק וכו', אפשר לבצע אופטימיזציה מרשימה של שטח המחסן, לרמה של עד 80-85 אחוז. זאת מכיוון שבמערכות אלו אין גישה ישירה לכל מוצר, ולכן אפשר לצמצם במעברים – כלומר, לנצל יותר משטח המחסן עבור אחסון ולא עבור גישה לפריטים.
לעומת זאת, באחסון משטחים בשורות Pallet Racking, היתרון הגדול בדמות גישה ישירה עולה בהקטנת ניצול שטח האחסון – אופטימיזציה של 30-45 אחוז בלבד, בהתאם לתנאי המחסן, סוג המלגזה וכו'. במילים אחרות, המערכת עצמה נוחה יחסית בעלויות הקנייה וההרכבה שלה, אך בשל הניצול הנמוך יותר נדרשות עלויות השגת שטח אחסון גדול יותר.
זהו המחיר של גישה ישירה לכל משטח – אם אין לכם צורך בכזו, תוכלו לבחור בפתרונות חלופיים, כמו מערכות אחסון דרייב אין, שיציעו אופטימיזציה טובה יותר של השטח עם ניטול מוגבל יותר כדוגמת LIFO, FIFO וכו'.